I dag nåede jeg så til de pocherede.
Dem havde jeg næsten glemt, men kom i tanke om dem, da jeg stod og stegte de store øko-hakkedrenge.
For jeg havde planlagt stegte glaserede løg og egentlig også et spejlæg, men det var jo 3 x pandestegning, ikke meget variation over det...
Så der kom en gryde på komfuret med vand og en lille skvis eddike i, og da vandet var lige under kogepunktet lavede jeg hvirvelstrøm i gryden med en ske og hældte forsigtigt et udslået æg deri.
Bevægelsen i vandet får hviden til at samle sig om ægget, sådan da, og så kan man lige hjælpe forsigtigt på vej med en ske.
Ægget skal ha' et par minutter dernede, kortere og længere er også en mulighed alt efter hvordan man ønsker blommen.
Løft æggene forsigtigt op med en hulske og fjern det løse og "flagerende" før servering...
Jeg havde købt et bundt nye rødløg i dag, sauterede dem i smør med lidt frisk timian ved og hældte så lidt balsamico over og dryssede med en anelse kokossukker og et nip salt.
Løgene skal tages af varmen, inden de plasker helt sammen, der skal stadig være bid i dem.
Med få ingredienser fik vi lavet et herremåltid - til os kvinder - og med en sprødstegt hakkedreng og løgene, de pocherede æg på toppen og en skive ristet kernebrød til kom vi rundt i mange smagshjørner og smilede både i øjne og i mave...
anne! du er bare SÅ inspirerende! TAK!
ReplyDeleteÅh, hvor ser det godt ud - en flydende, lun æggeblomme er bare et evigt hit.
ReplyDelete- Anne