4.7.13

PRÆRIE-CHILI MED BRANDSLUKKER...



Vi har fået Chili con Carne i dag. 
Smoking hot - siger jeg bare. 

Så der var en lille mild og kold agurkedyppelse med som tilbehør, for ingen skulle vælte om af halsbrand. 

Der findes mange skønne chili opskrifter og har man ikke allerede en favorit, så finder man sig hurtigt en. 
Vigtigt er det bare at lade den koge længe, gerne 4-5 timer, for at få den optimale smag. Kog uden bønnerne, da de alt for let brænder på og de bliver såmænd rigeligt varme af lige at koge med de sidste 20 min...


Min chili er altid krydret med chiliflager, oregano, spidskommen og et drys koriander og så masser af hvidløg.
Til allersidst tilsætter jeg en tsk neskaffepulver og 4 små firkanter af meget mørk chokolade. 

Vi plejer at få ris og dyppelse til. 
I dag fik jeg små sprødristede tern af squash til, det var rigtigt godt, mindst lige så godt som ris. 

Jeg skar fine små tern og ristede dem længe over middel varme. Smed et par stilke timian i og dryssede flagesalt på se sidste par minutter. 

Dyppelsen er såmænd bare creme fraiche, lidt salt og snittet agurk. 
En god brandslukker, når det går hedest for sig. 

Og så glæder jeg mig allerede til frokost i morgen. 
2. dags Chili con Carne er toppen...

3 comments:

  1. Hej Anne - jeg har længe læst din anden blog og har lige opdaget denne. Jeg vil gerne prøve at spise lidt sundere og kigger nu med her også. Lækre blogge begge to iøvrigt :-) Anne

    ReplyDelete
  2. Du skal være så velkommen begge steder, Anne :-)

    ReplyDelete
  3. Mums, det lyder så lækkert. Dejligt med inspiration til at bruge grønsager i stedet for de sædvanlige kulhydrater.

    ReplyDelete