22.7.13

SKOVBÆR-IS...

Amanda og jeg har lavet ispinde i dag. 
Jeg havde lyst til lakrids, hun drømte om skovbær, så skovbær blev det. 

Jeg har stadig ikke fundet den bedste måde at søde på, synes, at der er bi-smage ved mange af sukkererstatningerne og er har mange snakke med mig selv om, hvorvidt jeg helt skal droppe dem og kun bruge kokossukker, når der er behov for sødning. 

For hvor ofte er der egentlig det?
Jeg har jo ikke brug for kage/is/dessert/whatever hverken hver eller hver anden dag. Og vil jeg i virkeligheden ikke hellere spise rent end jeg vil spise sukkerfrit?

Jeg er ikke færdig med at overveje endnu og i dag blev det Sukrin Sweet, som kom til at spille sammen med skovbærrene...

Vi har fået 6 meget store ispinde og 2 mindre bøtter is ud af portionen her. 

5 store æggeblommer piskes lyse med 3 spsk Sukrin Sweet og kornene af 1 stang vanille. 

En pose skovbær fra frost gives et hurtigt opkog, så der ikke er risiko for fremmede klamme bakterier, og drysses af i sigte.

1/2 liter piskefløde piskes op med 1 dl fuldfed kokosmælk til en blød men alligevel fast konsistens. Pisk endelig ikke fløden for hårdt, det vil få betydningen for isens mulighed for at forblive cremet uden sukker. 

Bland bær, æggemasse og flødeskum med let hånd og frys straks i de beholdere, som passer til ønsket om pindeis eller bøtteis. 

Som det tydeligt ses herover, ja så var der ikke tålmodighed til at vente på frossen is, så vi nød lidt af det fra bøtterne med nogle spsk af saften fra bærkogningen. 

Vi glæder os allerede til næste portion.

Og jeg tog en lille smule fra inden bærrene kom i, så jeg kan også glæde mig til en helt privat is med lakrids og orangeblomstvand...

3 comments:

 1. Hej Anne. jeg følger med stor fornøjelse din nye blog også... d laver så mange utrolig lækre ting og din madviden er jo enorm, hvilket gør det ekstra interessant for sådan en som mig (som IKKE har din viden/uddannelse :-) :-))
  Det slog mig da jeg læste dette indlæg; ville man kunne søde med selve stevia planten/urten i sådan en is...? Eller vil det - selvom man blender - alligevel være svært at fordele sødmen jævnt? Bare en tanke :-) Nå ja - og hvad er ooosies?? Vandbakkelser som én skrev i kommentarerne?
  Håber du nyder den smukke sommeraften!

  ReplyDelete
 2. Oopsies kan man finde på madbandittens blog, hun bruger dem som brød. Og ja det er nogle lækre sager Anne frembringer, det smitter af på mit køkken og det var tiltrængt..

  ReplyDelete
 3. Jeg bruger Sukrin + og synes ikke at det har nogen bismag (2 spsk til 6 æggeblommer. Jeg bruger Janes opskrift). Og da det er det eneste jeg bruger sødemiddel i, så synes jeg at det er okay. Altså her ser vi lige bort fra de sukkerfrie sodavand, ikk? ;-D

  ReplyDelete