6.9.13

FREDAGS-BOUEF...




Fredag bød på boeuf. 
Store svedige lunser af mør kalv. 

Serveret med flødesauce lavet af stegesky, portvin og fløde. 
Og sellerirösti og den bønnesalat, som vi spiser igen og igen. 

Der var ikke noget at være ked af ved det måltid, ind røg det og smilene var brede og salige. 

Der er ikke nogen af os, der ikke kan li' en god boeuf. 
Sprød stegeskorpe og saftigt rosa indre. 
Så holder vi os ikke tilbage, der går rovdyr i den. 
Til hverdag er vi ikke de store kødspisere, men kommer der møre hele kødstykker på bordet så er det en helt anden sag...


At stege en boeuf klarer i sikkert selv, så derfor kommer her bare en anvisning på rōsti og sauce. 

4 sellerirösti - nok til 2 pers.

2 store håndfulde groftrevet knoldselleri
1 stort æg
1 spsk hakket frisk rosmarin
Salt og friskkværnet peber. 

Bland ingredienserne sammen og fordel 4 store "klatter" på en hed pande med smagsneutral kokosolie.
Dæmp til middelvarme med det samme og steg rōstierne til de er sprøde og møre. 
Vend gerne flere gange undervejs og justér temperaturen, så de hele tiden steger men ikke branker.

Stegetiden er i omegnen af 20 min. 
Det er også muligt bare at brune af på panden og så bage/stege færdigt i ovn ved et par hundrede grader. 

Drys med lidt flagesalt ved servering...


Pandesaucen kan ikke skrives ned på mål og vægt. 
Men steg dit kød i rigeligt smør med lidt olivenolie i. Lad det brune men aldrig branke, det er usundt og smager fælt. 

Når kødet er stegt lægges det på en tallerken med et stykke folie over, ikke indpakket men bare let dækket.

Hæld så et ordentligt bløp vin på panden, tag hvad du har, port, rød, sherry, noilly prat, whatever. 
Jeg er rigtig glad for portvin til denne slags dyppelse, holder meget af den sødme, som saucen får. 
Lad det koge godt igennem og hæld på piskefløde på. Hæld til du skammer dig, det skal nok blive spist. 
Lad saucen koge ind til passende konsistens og smag så til med salt og friskkværnet peber. 
Smag før du krydrer, for det du har krydret kødet med vil også ha' afgivet smag. 

Længe leve flødepandesauce og fredagsboeuf!
Det kunne godt blive en tradition her hver 7. dag...

No comments:

Post a Comment