Lørdag købte jeg en isform fra Nicolas Vahé. Plads til 6 is i god størrelse og med 100 medfølgende træpinde, så der er da lige til et par dage.
Den måtte selvfølgelig afprøves, vejret er til is og det samme er lækkersulten.
Jeg lavede isen af det, som allerede var i køle- og køkkenskab, så det blev en ligeudaflandevejenis, den er ret simpel og ligetil, men fuld af god smag...
Til 12 is brugte jeg:
3 æggeblommer
1 helt æg
3 spsk kokossukker (med top)
1/2 stang vanille
1/4 L piskefløde
3 spsk creme fraiche 38%
1 stor håndfuld overmodne jordbær.
Alle mine råvarer var økologiske, men det vælger du selvfølgelig selv, om dine skal være.
Start med at piske fløde og creme fraiche godt op. Ikke for fast men tilstrækkeligt til at kunne holde luften, når det skal vendes med æggemassen.
Blend jordbærrene eller mos dem igennem med en gaffel.
Pisk æggene med sukkeret og vanillekornene. Pisk til sukkeret er helt opløst.
Vend æggemassen og fløden sammen med lette tag.
Fyld isformene halvt op med iscreme, hæld derefter et par spsk jordbærmos i og top op med mere iscreme.
Frys og glæd dig til de er klar til nydning.
Og regn roligt med, at der vil komme flere opskrifter på is hen over sommeren...
Havde engang nogle forme - hvor Mon de har gemt sig - hjemme hos ældste måske - nå men det går nok - bægre fra Tupperware ligger jeg da stadig inde med hehe
ReplyDeleteMums det ser lækkert ud. Må prøves.
ReplyDeleteMen et spørgsmål - hvordan er din erfaring med kokossukker vs alm sukker. Kan man bare bytte det ud 1:1? Tænker selvfølgelig på om du har erfaring med at gøre dette i andre opskrifter?.
Mums det ser lækkert ud. Må prøves.
ReplyDeleteMen et spørgsmål - hvordan er din erfaring med kokossukker vs alm sukker. Kan man bare bytte det ud 1:1? Tænker selvfølgelig på om du har erfaring med at gøre dette i andre opskrifter?.