1.7.13

SALADE NICOISE...






Super nem sommermad. 
Tun, æg, grønt og salater og så en lille dressing. 

Ikke så mange dikkedarer der og mon ikke de fleste har deres egen yndlings tunsalat, som indeholder lige præcis det, som de synes sætter prikken over i'et.

Hos os er dressingen HELT den samme hver gang. Mere den samme end salaten, hvor jeg tillader mig at freestyle bare en smule. 

Dressingen laves af 
1.5 dl god olie
4 spsk friskpresset citronsaft
1.5 tsk sennep
2 fed hvidløg
4 spsk vand
2 spsk ketchup 
Salt og peber

Alt kommes op i en kande eller lign. og gives et ordentligt drøn med stavblenderen så det får en ensartet og cremet konsistens. 
God til tun og egentlig også salater, der serveres til grillet kød...


Vores salat blev i dag lavet til 4 sultne mennesker og bestod af
2 ds tun
6 nykogte æg
1 bakke cherrytomater
1 bt grønne asparges
1 rødløg
1 agurk
1/2 glas sorte oliven
1 bakke blandede småsalater

I skåle ved siden af var der nye danske kartofler, til dem der måtte få det, og dampet blomkål til mig. 
Alle er mætte og glade og enige om, at lige om snart skal vi ha' Salade Nicoise igen...

1 comment:

  1. Hvor ser det da lækkert ud - det skal jeg prøve i morgen allerede:-)) fantastisk at du deler med os..... Tak
    Migogmaximus aka Tina

    ReplyDelete