13.8.13

CHIA-GRØD ER DET NYE SORT...





Eller i alle tilfælde min yndlingsmorgenmad for tiden. 

Hverdag levner ikke så meget tid til omeletforkælelse eller anden sid-ned-spisning, jeg har brug for morgenmad, der kan spises samtidig med, at jeg smører madpakker, tager make up på eller stryger dagens outfit. 

Og det går alt sammen fint med en skål chia i hånden...


I de sidste dage har jeg lavet min grød af økologisk yoghurt naturel og frø, jeg har ikke vejet det af men vil tro, at jeg har brugt ca 1.5 spsk frø til 3 dl yog. 
Og det rakt til morgenmad både i går og i dag. 

I går rørte jeg grøden med et par spsk creme fraiche og lidt vanille, toppede op med blendede blåbær, hakkede nødder og morgenfrue. 

I dag blev det en spsk af det "fede lag" fra kokosmælk og lidt græsk yoghurt, der kom i. Og så rørte jeg med resten af de blendede blåbær fra i går. 
Blandede ristede frø med kanel på toppen og et par store aromatiske hindbær som centerpiece. 

Der ligger et andet indlæg om chia-grød på bloggen her, du kan bruge søgefunktionen ude til højre til at finde den.

Prøv det -
chiagrød er det nye sorte. 
Eller måske rettere hvide... 





http://annestange.blogspot.com/2013/07/kold-morgengrd.html

6 comments:

  1. Chiagrød er også blevet en af mine morgenmadsfavoritter - dine ser superlækre ud, hvad har du i dem?

    Ha en dejlig dag

    kh Maria

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeg har lige beskrevet det lidt, efter dit spørgsmål, Maria, så jeg håber at det kan lede dig på vej...

      Delete
    2. Og også en dejlig dag til dig :-)

      Delete
  2. Hmm, må vist hellere prøve. Du skriver du lavede en portion og så rørte op lidt hver dag?. Kunne man lave en portion der holder hele ugen - eller hvor holdbart er det på køl??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeg troede, at jeg lavede til én dag, Helle, men fordi jeg rørte den færdige grød yderligere op, så blev der til to dage.
      Jeg synes ikke, at der er grund til at lave "på forskud", det tager 1 minut at røre det sammen og sætte det i køleskabet og jeg vil holde på at frisk mad er bedst mad.

      Så jeg ved faktisk ikke, hvor længe det kunne holde...

      Delete
  3. Mmm - Jeg synes det er lidt klæbrigt - gad vide om jeg skal give det en chance til? Din udgave ser i hvert fald lækker ud.

    ReplyDelete