16.8.13

OLDSCHOOL KOTELET I FAD - BLOMKÅL ON THE SIDE...

Fredagsmaden blev en ovnret, så der kunne flydes i sofaen, mens maden passede sig selv. 

Gode øko-koteletter fra en glad gris blev brunet på panden og lagt i et stort ildfast fad. Så kom marksvampe, peberfrugter, masser af snittet hvidløg og rødløg i både på panden og efter et par minutter i smørret der, fik grøntsagerne selskab af 1/4 piske, lidt rød pesto og en dåse flåede hakkede tomater. 

Op på koteletterne og ind i ovnen...

Dagens tilbehør blev blomkål x 2. 
Blomkålsmos og bagte blomkålsskiver med et drys harissa. 

Skiverne skar jeg af den midterste del af blomkålen, toppede op med smørklatter og dryssede med harissa og flagesalt. De blev bagt i ovnen de sidste 20 min af koteletterne tid. 180 grader. 

Mosen blev lavet af resten af blomkålshovedet. Kogt helt mørt i usaltet vand og så op i et dørslag til det var dryppet af. 
I foodprocessoren med en klat smør og noget hvidløgsflødeost. Da der var kørt til mos, fik det friskkværnet peber og salt til det smagte som det skulle. Nemlig godt. 

Sammen smagte de 3 ting helt forrygende, forskellige teksture at bide i og tygge på, blide smage og skarpe smage og så flødesaucens mange nuancer. 

Men farverne altså. 
Fesent!
Jeg havde tænkt på sauterede grønne bønner som garniture, men jeg glemte dem midt i al hyggen i sofaen. 

Sådan kan det gå på en flad fredag. 
Ingen bønner men masser af velsmag alligevel...

2 comments:

 1. Koteletter i fad - det har jeg ikke fået i en menneskealder. Det var ellers en af mine livretter som barn. Uhm mors hjemmelavede koteletter i fad, det var guf (-;
  Pyt med farverne, bare det smagte godt og vigtigt at hygge på en fredag (-;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Måske skal du ha' dig sådan en omgang på en råkold vinterdag, Maria, det smager jo vildt godt. Selv med grimme farver :-)

   Delete