10.8.13

EFTERMIDDAGS-KNÆK MED KANEL...





Hurtigtlavede små stykker nøddeknækbrød med kanel og kardemomme i skal nydes til vores eftermiddagste i dag. 
Med en klat friskost til at smøre på og lidt hindbær til at toppe med. 

Jeg har lavet brødene af de nødder, som jeg havde på hylden, de kan let erstattes af andre nødder eller frø og kerner. 
En udskiftning til ren frø og kerne vil give en mere "fedtet" struktur, men jeg er sikker på, at smagen vil være ganske udemærket alligevel...

Af denne portion fik jeg en almindelig bageplade fuld, 24 små kvadratiske stykker knæk, som også vil være gode med brie, skæreost, nøddecreme, banan eller hvad man nu lyster. 
Kødpålæg vil nok være lidt off, hvis man da ikke hiver krydderierne ud af dejen.

24 stk.

2 æg str medium
1/2 dl vand
1/4 tsk salt
1 dl blandede nødder (her mandler, cashew og pistacie)
1 dl kokosmel
1 dl solsikkekerner 
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme

Alle ingredienserne smides i foodprocessoren og køres til en jævn masse. Kør ikke nødderne i smadder, dejen skal være samlet og jævn men ikke findelt. 

Klap dejen ud mellem to stykker bagepapir til bagepladens størrelse og skær med skarp kniv eller pizzahjul i passende stykker. 
Stykkerne skal ikke flyttes fra hinanden før bagning, de er lette at knække bagefter, når der er skåret på forhånd. 

Bag ved 190 gr i 8-10 min. 
Hold øje for de mange nødder bruner nemt. Afkøles på rist og opbevares i lufttæt beholder. 
Hvis de da ikke alle forsvinder ved første servering...


4 comments:

  1. Uhm det er sådan nogle der får hele hytte til at dufte af kanel - lækkert lækkert (-:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duften af kanel er noget af det bedste, Maria, uuhhmmm...

      Delete
  2. Så er det prøvet af, og der blev lidt tilbage til en dåse ;) De smagte herligt til en kop kaffe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeg har lige spist en med god skæreost på, Eva, det var også godt...

      Delete