18.8.13

MELLENØSTLIGE LIVRETTER...



Jeg elsker mad. 
Jeg elsker næsten alt mad. 
Fint, dagligdags, eksotisk, bondsk, sødt, surt, spicy, blødt, indisk, simremad, fastfood, knasende og alt det andet. 

Jeg har ikke en livret, for hvordan kan man vælge én ting, når der er så meget godt. 
Men vrider man armen rundt på mig og forlanger at jeg vælger, så ville det nok blive falaffel. Lille sprød krydret delle af kikærter, jeg elsker dem, smagte dem første gang i Israel i '83 og har tygget mig igennem tusindvis siden...


I dag har vi fået falaffel. Ikke hjemmelavede men fra Nutana, de duer på de dage, hvor man ikke orker. 
Vil du helst selv, så kan du finde en god opskrift hos Valdemarsro, den er enkelt og let at gå til. 

På bordet i dag var der også fade med sprødt grønt, skåle med yoghurtbaseret sød chilidip, grøtsagsfladbrød, auberginecreme og blomkålshummus, som jeg lavede efter en opskrift på bloggen Vanløse Blues...

Jeg har vist tidligere give en lille anvisning på, hvordan jeg laver det helt flade brød, måske i indlægget om hot dogs, men vi tager lige dagens udgave med. 

1 bagepande med brød (alm. ovnstørrelse) 

1/2 blomkålshoved
1/2 dl sesam
1/2 dl solsikkefrø
1 bæger hytteost
100 g revet ost
2 æg str L
1 spsk korianderfrø

Kør blomkål, sesam og solsikkekerner i foodprocessoren til en findelt masse. 
Rør det sammen med resten af ingredienserne og "klask" dejen ud imellen 2 stykker bagepapir til det fylder en hel bageplade. 
Bag brødet v/ 200 gr i ca 15 min. Lad det køle let, før det skæres i passende stykker...

De sprøde små hele korianderfrø i brødet holder jeg meget af, jeg synes, at de giver brødet kant og jeg ved, at det vil smage forrygende sammen med gode italienske tørre pølser og et par gode oste. 

Så i stedet for falaffel kunne man servere ovenstående til.
Eller små stegte bidder af kyllingefilet. 
Eller oksedeller. 

Mulighederne er mange. 

Og så vil jeg altså virkelig anbefale den lækre blomkålshummus, som Maria har været sød at dele opskriften på. 
Den smager virkelig godt. Super lækkert faktisk...

3 comments:

  1. Hvor har du mange dejlige opskrifter, Anne.
    Falaffel MÅ jeg altså også snart prøve igen - og det absolut pudsige ér, at også jeg smagte Falaffel for første gang i Israel (Jerusalem) i 1983 :-)
    Det bringer de lige minder frem...

    ReplyDelete
  2. Hvad syntes du om hummusen?

    "brøddet" lyder fantastisk - elsker koriander!

    ReplyDelete
  3. Sikke et spændende brød. Falafler er også en af mine (utalige) livretter, som jeg gerne spiser me en god dip.

    ReplyDelete